Épületautomatika

Mint a bevezetőben említettük a tevékenységi körünket kiegészítettük a korszerű épületautomatikai, épületfelügyeleti rendszerek, valamint a megújuló energia felhasználási lehetőségeinek területére.

 

 Megújuló energiaforrások

 Épületautomatika   Tervezés   Kivitelezés

 

Épületautomatika

A korszerű épületekben – legyen az családi ház, társasház, lakópark, stb. – felmerülhet annak igénye, hogy az egyre több különálló automatikai rendszert – fűtés, hűtés, kapuvezérlés, redőnyvezérlés, világítás, stb. – fogjuk össze egy rendszerbe és legyen meg annak a lehetősége, hogy ehhez bárhonnan hozzá tudjunk férni.

A teljesség igénye nélkül néhány példa:

A nyaralóban télen csak temperáló módban megy a fűtés, de szeretnénk lemenni és már meleg házba megérkezni, akkor megvan annak a lehetősége, hogy otthonról, munkahelyről be lehessen kapcsolni a fűtést

 Külföldre utazunk és szeretnénk tudni, hogy otthon minden rendben van-e, azaz pl.ha valamiért gázkimaradás van, akkor küldjön egy figyelmeztető üzenetet (e-mail, SMS)

Túl meleg van nyáron és szeretnénk az öntözőrendszert kézzel külön elindítani, vagy éppen leállítani

Elfelejtettük bekapcsolni a riasztót, vagy csak nem emlékszünk rá ? Ez sem gond

Vagy akár telepítsünk kamerát a lakásba / kertbe és ha megszólal a riasztó, akkor kapcsoljuk fel az összes világítást és rögzítsük a képet. (Természetesen ettől függetlenül mehet a jelzés a riasztó felügyeleti központba)

         

 A lehetőségeknek gyakorlatilag csak a fantáziánk szab határt, és mindezt kényelmesen egy számítógépről, a világon bárhonnan, ahonnan az internet elérhető, és úgy, hogy nem feltétlenül szükséges egy számítógépet telepíteni a házba, lakásba, nyaralóba.

Lap tetejére

 

Megújuló energiaforrások

Napjainkban az energiaárak folyamatos emelkedésével egyre inkább előtérbe kerülnek a különféle megújuló energiaforrások felhasználási lehetőségei.

A teljesség igénye nélkül néhány alkalmazás:

Napenergia felhasználásával meleg víz, illetve elektromos áram előállítása

Hőszivattyúval meleg víz előállítása

Szélturbinával elektromos energia előállítása

Természetesen nem mindegyik megoldás alkalmazható gazdaságosan lakossági / kisfogyasztói szinten, de a technológia fejlődésével, új megoldások, eszközök kifejlesztésével ezek egyre elérhetőbbé válnak.

Újdonság az építőipari piacon, hogy 2009. január 01-től „a technológiai utasításban előírt légállapot, illetve komfortállapot biztosítására energiát használó épület” energetikai jellemzőit tanúsítani szükséges. (176/2008. (VI.30.) Korm. rendelet). Ezen rendeletnek része a Energia-megtakarításra irányuló javaslat, amely témakörben – bevonva szakmai partnereinket – készséggel állunk Tisztelt Megrendelőink rendelkezésére.

Néhány gondolat az energia takarékosságra:

A fentiekben már említett megújuló energiaforrások használata

Korszerű hőszigetelési megoldások

Csapadékvíz hasznosítás

Energiatakarékos eszközök alkalmazása

A különféle rendszerek automatizálása

 Lap tetejére

 

Tervezés

Megkeresés esetén készséggel vállaljuk – a fentieknek megfelelő – építmények komplex műszaki tervezését, engedélyeztetését, legyen szó akár:

Építészeti

Gépészeti (fűtés – hűtés, víz, gáz, csatorna, légtechnika)

Elektromos (energia ellátás, automatika, épületfelügyelet)

Tájépítészeti (kerttervezés, öntözőrendszer)

tervezésről.

 

Amennyiben egy meglévő épület felújításán, átalakításán vagy korszerűsítésén gondolkodik, úgy abban is készséggel működünk közre, hiszen egy meglévő rendszer átalakítása sok esetben nehezebb feladat, mint egy teljesen új kiépítése.

 Lap tetejére

 

Kivitelezés

Amikor készen vannak a terveink, megkaptuk az építési engedélyt, már „csak” az van hátra, hogy felépítsük azt, amit megálmodtunk.

Úgy gondoljuk, hogy a fenti kicsit összetettebb – bonyolultabb rendszerek kivitelezésére, megépítésére a megfelelő szakmai háttérrel rendelkező kivitelezőt célszerű választani. Cégünk az alapítása óta – 1992 – vesz részt különféle irányítástechnikai, épületfelügyeleti, villamos rendszerek kivitelezésében, ezért készséggel vállaljuk a fenti kivitelezési munkák elvégzését is.

  Lap tetejére

 

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése van kérjük keressen elérhetőségeinken.